Cultuurkalendergroningen alle cultuur op een website

Geen versnippering van informatie

De Cultuurkalender Groningen maakt u wegwijs in het grote aanbod van culturele (erfgoed)activiteiten in de provincie Groningen. De website voorkomt versnippering van het aanbod; bezoekers kunnen nu op een site terecht.

Eenmaal invoeren, op meer plaatsen zichtbaar

De Cultuurkalender Groningen voorziet in een groeiend aantal diensten, ten behoeve van de erfgoedsector. Zo kan de agenda van een museum niet alleen zichtbaar zijn op de CultuurKalenderGroningen, maar kan gelijk ook op de eigen site worden gepubliceerd of op een site van een dorp of regionale VVV.

Ook is er een verbinding met de landelijke KunstKrant, waarmee informatie wordt uitgewisseld.

De Cultuurkalender Groningen heeft een overzichtelijke indeling, gebaseerd op verschillende aandachtsgebieden van de gebruikers: kijken en luisteren, doen, bezoeken, uit met de kinderen. Aan de Cultuurkalender Groningen is verbonden de vernieuwde AgendaGroningen, die als centrale database fungeert.

Samenwerking

De Cultuurkalender Groningen is een samenwerking tussen Erfgoedpartners en Scholma Druk.

Voorwaarden

Door uw informatie op deze site te plaatsen gaat de aanmelder, zonder enige restrictie, er mee akkoord dat deze informatie ook volledig mag worden gepubliceerd op soortgelijke websites en in soortgelijke gedrukte publicaties, zijnde andere platforms en uitgaven, die een directe of indirecte relatie hebben met geschiedenis, cultuur, erfgoed, recreatie, landschap en activiteiten in de meest brede zin van het woord, zonder enig voorbehoud aangaande auteursrecht op exploitatierecht.

Meer dienstverlening

Vanuit de Cultuurkalender Groningen wordt in de nabije toekomst meer dienstverlening geboden. Door vanuit een bron, de Cultuurkalender Groningen, meerdere vormen van publiceren mogelijk te maken, in druk en digitaal. Zo kunnen activiteiten vanuit de Cultuurkalender Groningen worden gepubliceerd in een flyer of brochure, op een website en worden toegepast in social media. Dit alles op een gebruiksvriendelijke manier, tegen lage kosten. Dit noemen we Dopp. Zo gaan we samen Doppen.

De ontwikkeling en het beheer van dit concept is een samenwerking tussen Scholma Druk en Releaz, die de ict-afdeling voor z'n rekening neemt.

Nieuw is ook de mogelijkheid digitale informatie aan drukwerk toe te voegen, waardoor drukwerk tot leven komt en spreekt. Scholma introduceert dit onder de naam Primm. 

Meer informatie: scholma.nl; printmedia.nl, releaz.nl

Activiteit insturen

Wilt u een activiteit op deze site plaatsen, maak dan gebruik van de knop 'activiteiten insturen', rechts bovenaan in het scherm.